Skip to main content
Migraine

Migrainebehandeling en -preventie: tips en hulp

Wetenschappers denken dat er bij patiënten een erfelijke aanleg voor migraine aanwezig is. Daarom kunnen de oorzaken zelf niet worden behandeld. Maak je geen zorgen, je bent nog steeds niet aan de genade van migraine overgelaten. Leer hier meer informatie over symptomatische migrainebehandelingen en ontvang waardevolle tips voor de preventie van migraine.

ontspanning-migraine.jpg

Deze vrouw doet onstpanningsoefeningen tegen migraine
Huismiddeltjes die de pijn kunnen verzachten

Het gebruik van ontspanningsoefeningen, icepacks of muntolie kan de intensiteit van de migraine-aanval in bepaalde gevallen beperken. Kondigt een migraine-aanval zich aan, aarzel dan niet te lang en neem op tijd een medicijn tegen migraine dat bij jou effectief is gebleken.

fietsen-migraine.jpg

Koppel fietst om migraine te voorkomen
Tips voor de preventie

Duursporten, zoals joggen, fietsen of zwemmen, en progressieve spierontspanning volgens Jacobson kunnen preventieve maatregelen zijn. De juiste voeding kan ook belangrijk zijn voor migrainepatiënten, aangezien bepaalde voedingsmiddelen worden beschouwd als trigger vanwege de hoge histaminewaarde.

Het is belangrijk dat je weet wat je triggers en migrainesymptomen zijn, zodat je deze effectief kunt voorkomen. Het is ook belangrijk om goed te reageren op de voorboden van een migraine. Door een aanval te voorkomen, zullen volgende aanvallen minder vaak en minder sterk optreden. Daarbij helpt het migrainedagboek, waarin je pijnduur, intensiteit van de pijn en triggers kunt opschrijven. Op deze manier kun je de voortekenen van migraine identificeren en een waarschuwingssysteem opbouwen.

Medicamenteuze behandeling van migraine

PERDOLAN® Compositum heeft een gunstige invloed op sommige soorten van migraine.

Ga naar de volgende pagina en doe de migrainetest.