Skip to main content
Pijn en koorts bij kinderen
Teaser produkte kinder

Welke PERDOLAN® en PERDOPHEN® pijnstillers kunnen mijn kind helpen bij het verzachten van pijn en koorts?

Pijn bij kinderen: dit kun je ertegen doen 

Zelfs kleine kinderen kunnen lijden aan hoofdpijn of geven aan dat er iets pijn doet. Wanneer kinderen "auw" zeggen, vinden ouders het meestal moeilijk om de oorzaak of locatie van de pijn vast te stellen. Of het nu gaat om normale pijn, zoals groeiende tanden, of andere klachten: onderstaande tips kunnen je helpen om de conditie van je kind te helpen bepalen, en passende maatregelen te nemen.

Kinderen lijden anders dan volwassenen

pijn-kinderen.jpg

Kind op arm van moeder lijdt aan verkoudheid
Pijn kan na een tijdje vanzelf verdwijnen, ook bij kinderen. Dit is echter niet altijd het geval. Ouders hopen natuurlijk dat de pijn van het kind geen ernstige onderliggende reden heeft. Echter, pijn heeft een belangrijke waarschuwings- en beschermingsfunctie en moet serieus worden genomen.

Hoe herken ik pijn bij mijn kind?

Symptomen van pijn kunnen zijn: je kind...
...huilt en "zeurt"
...is bleek
...stoot alles af en gedraagt zich afwijzend
...reageert overgevoelig op aanraking

Praat met je kind over de pijn

Vind je het ook soms moeilijk om te beschrijven of je pijn bonkend of scherp is? Voor kinderen is het nog moeilijker te zeggen waar het pijn doet en hoe de pijn voelt. Probeer daarom picturaal en speels erover te praten met je kind. De volgende voorbeelden kunnen je helpen de oorzaak te bepalen:

  • Hoe voelt je hoofd? Trommelen er vuisten op je hoofd?
  • Heb je het gevoel dat er een monster in je buik zit dat je stoort?
  • Toon mij de plaats waar het pijn doet.

Pijn bij kinderen: wanneer moet ik een arts raadplegen?

Bij sterke en aanhoudende pijn of hoge koorts moet je een arts raadplegen (zie Koorts bij kinderen). Wees niet bang om vroegtijdig naar de dokter te gaan - zelfs als je het niet zeker weet. Krampen, lethargie of verlies van vloeistof vereisen een medische behandeling. Vooral bij kinderen jonger dan 6 maanden is het beter om bij twijfel altijd naar de dokter te gaan. De arts kan de oorzaak onderzoeken en geschikte pijnstillers voorschrijven. Lees hier meer over wanneer je naar de dokter moet gaan, op: Mijn kind is ziek - wanneer naar de huisarts?